2014. január 2., csütörtök

.:3.Beszédek:.

Boldog Újévet kívánok mindenkinek! Sajnálom, hogy ennyit késtem a résszel. Nem voltam itthon ezért nem volt időm megírni. Köszöntök minden új olvasót a blogon és mondom nekik, hogy örülök, hogy itt vannak! Nem is húzóm tovább az időt itt is van a rész, ami még mindig a Győzelmi Körúton van! Ezek a részek rövidek lesznek még, de semmi baj, mert így lesz időtök azon agyalni, hogy mi lesz a folytatásban. Lots Of Love Reni Everdeen :)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 - Végre megint vonaton! - sóhajtja Effie és leül az első székre, amit megpillant. Én is örülök, hogy végre elhagyhatjuk a tizenegyedik körzetet. Nem volt szép látvány Hyacinth és Zander gyászoló családját bámulni. Zander gyászoló családja egy idősebb asszonyból és egy kisfiúból állt. Viszont Hyacinth családja durvább volt. 4 kislány 3 kisebb fiú és egy nő meg egy férfi ölelgette őket. Katniss mondta, hogy nehéz lesz szembesülnöm a családokkal, de, hogy ennyire? Mondjuk most, hogy tízedik körzet felé tartunk, még jobban izgulok. Ulrica családja. Úgy döntök, hogy hamar elmegyek fürdeni és kipihenem a mai nap fáradtságait. Fél órán át engedem magamra a forró vizet és könnyű pizsamába bújok. Elhúzom a függönyt az ablak előtt és bedőlök az ágyba. Rettegek.
Reggel csak egy gyors reggelire van időm, mert a vonat azonnal megáll. Cinna és a felkészítő csapat azonnal kezelésbe vesznek és valami flitteres mandula színű ruhát veszek fel. A bokám mostanra már hozzá szokott a cipőkhöz amiket Cinna ad rám ezért könnyedén mozgok a tűsarkú cipőben. Kinyílik előttem az ajtó és egyből kamerák forgataga fogad. Puszit dobok és mosolyogva szállok be a kocsiba, ami a törvényszék épületéhez visz majd minket. Becsukódik a kocsi ajtaja és azonnal lehervad a szám. Effie a kezembe nyomja a kártyákat, amiket a Kapitóliumban előre megírtak, de megrázom a fejemet.
- Köszönöm, de nincsen rá szükségem. - mondom és összekulcsolom, az ujjaimat majd az ölembe ejtem azokat. Katniss megsimítja a vállamat és mosolyogva néz rám. Megérkezünk a törvényszék hatalmas épületéhez. Lehajtott fejjel megyek be a hatalmas épületbe és várom, hogy felkonferáljanak. Effie a kezében csíptetős mappával a programot olvassa fel.
- Hölgyeim és uraim. A hetvenhatodik éhezők viadalának győztese! Chanel Hebert! - lehunyom a szememet és légző gyakorlatokat végzek. Gyerünk Chanel! Menni fog! Az ajtó kinyílik előttem és megjelenik a tömeg. A szemem viszont Ulrica családján akad meg. Csupán egy tőlem két évvel idősebb barna hajú lány és egy Colette korabeli fiú áll ott. Ők Rici családja. Az emlékeimben kutatok, hogy mit mondott Ulrica róluk. A másik oldalamon Vijay családja áll. A francba! Két vézna idősebb fiú és egy kislány. A szüleik hol lehetnek? A színpadra egy szépen felöltözött kislány lép fel és virágcsokrot nyom a kezembe. A szám mozgásképtelen, de megerőltetem magamat és megszólalok. Először Vijay családjához. Nem ismertem ezért csak néhány szót szólok róla. Aztán Ulrica családja felé fordulok.
- Rici a szövetségesem volt. Kalandvágy volt a szemében akárhányszor belenéztem. De sajnos nem sikerült megállítanom az ugrásnál. Merészebb volt, mint én ezért is sajnálom nagyon, hogy nem sikerült megmentenem. - suttogom síró görccsel küszködve és közben eszembe jut, hogy holnap ilyenkor Fallon és Geraint családjának kell beszélnem. Na, meg Florence. A szám elé kapom a kezemet mintha Rici miatt kezdenének a könnyeim előtörni. Lejárt az időm és visszamegyek az épületbe. Levegő után kapkodva kapaszkodok bele valamibe, hogy ne essek hanyatt.
- Nem is tudtam, hogy ilyen jóban voltál azzal a lánnyal. - ráncolja a szemöldökét Cinna miközben jönnek hozzám. Megrázom a fejemet.
- Eszembe jutott Fallon. - suttogom és elindulok Katniss után. Védelmezően átkarolja a vállamat és egy szót sem szól. Tudja, min megyek keresztül most. Egy szobába vezetnek, ahol át öltözök a díszvacsorára. Octavia lemossa a sminkemet és újat ken fel rá. A hajamat begöndörítik, és egy pántot kapok bele. A ruha lekerül rólam és egy buggyos zöld ruha váltja fel lapos cipővel. A lábam sajog a tűsarkútól ezért is örülök, hogy most laposban leszek. A tükörben nézem magamat. A tükörből egy gyönyörű teremtmény néz rám vissza. Nem Chanel Hebert a lány aki Conor Hebert húga. Nem! Chanel Hebert a hetvenhatodik Éhezők Viadalának Győztese. A Kapitólium bábja. Lehunyom a szememet. Valamikor az elmúlt hónapokban Katniss mondta, hogy neki segít, ha arra gondol, hogy megöli Snow elnököt. Íj a kezemben Snow előttem áll és könyörög, hogy öljem meg. Könnyű eleget tenni a kérésének. Jólesően felsóhajtok. Ez tényleg tök jó érzés. A díszvacsora úgy telik, mint a tegnapi. Unalmasan és idegtépően. Végre beraknak bennünket a kocsiba és a vonat már vár ránk, hogy elvigyen innen. Örökre. A kabinomban nyomban átöltözök és bezárom az ajtót. Ma már senkivel nem akarok beszélni. Csak a húgaimra gondolok. Remélem, jól vannak és nem keveredtek bajba. Cora már biztos alszik Colette meg ott fekszik mellette és nézi. Mikor rémálmaim vannak Colette átjön és hozzám bújik. Megnyugtat a jelenléte. Így legalább biztonságba tudom. Az álmaimban Nash, Fallon, Ulrica, Rochelle és apa szoktak megjelenni. Újból látom a halálukat. Gyakran sikítok fel és néha nem is tudok visszaaludni. Hiányzik Nash! Hiányzik Fallon! Hiányzik apa! Hiányzik anya! Hiányzik Conor! Hiányzik az életem! Szóval akkor Hülye Kapitólium! Hülye Viadal! És végül, de nem utolsó sorban. Hülye Snow elnök! Utálok mindenkit, aki bántotta a szeretteimet! MINDENKIT!     

2 megjegyzés:

  1. Szia! Ez a ész is nagyon jó lett!! Már alig várom a következő részt, nagyon kíváncsi vagyok, hogy Chanel miként reagál Fallon családjára. Remélem hamar hozod a kövit :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Köszönöm szépen és, hogy őszinte legyek én is kíváncsi vagyok ;) XD csak vicc volt. Sietek, ahogy tudok és szerintem vasárnap biztosan fent lesz. Köszi hogy írtál. Puszi: Reni Everdeen :)

      Törlés